Detroit ukončil domácu sériu neporaziteľnosti na čísle 23, Hossa skóroval

24.02.2012 Celý región

New York 24. februára (TASR) - Hokejisti Detroitu Red Wings po 112 dňoch kapitulovali v domácej Joe Louis Aréne, keď ich v noci na piatok zdolali hráči Vancouveru 4:3 po predĺžení a samostatných nájazdoch. \"Červené krídla\" tak ukončili rekordnú šnúru víťazstiev na vlastnom ľade v zámorskej NHL na čísle 23.

Slovenský hokejový útočník Marián Hossa si vylepšil štatistiky o jeden gól, no jeho Chicago prehralo na domácom ľade s Dallasom 1:3. Tridsaťtriročný krídelník v 30. minúte otvoril skóre duelu, keď do siete dorazil strelu Mayersa. To bolo však zo strany \"jastrabov\" všetko a hostia tromi gólmi v záverečnom dejstve otočili duel vo svoj prospech.

Zo Slovákov sa do bodových štatistík zapísal ešte center Floridy Tomáš Kopecký, no jeho asistencia nezabránila prehre s Minnesotou 2:3 po nájazdoch. Viac sa darilo brankárovi Jaroslavovi Halákovi, ktorý vychytal víťazstvo St. Louis nad Nashvillom 3:2 rovnako po nájazdoch. Dvadsaťšesťročný gólman kryl 25 striel súpera a dosiahol 92,6-percentnú úspešnosť zákrokov.

výsledky:

Toronto - San Jose 1:2, Carolina - Anaheim 2:3 pp a sn, Detroit - Vancouver 3:4 pp a sn, Florida - Minnesota 2:3 pp a sn, Nashville - St. Louis 2:3 pp a sn, Winnipeg - Tampa Bay 4:3, Chicago - Dallas 1:3, Calgary - Phoenix 3:4 pp a sn, Edmonton - Philadelphia 2:0
 

Vyberte región